server taget kortvarrigt af nettet grundet angreb

Dato: 2007-02-16
Her til morgen var det lykkedes nogle spam afsendere at udnytte et hul i en ældre installation af phpBB hos en kunde og derved komme ind på server1 som den bruger. Herfra forsøgte personen at sende en masse spammails ud til forskellige email adresser. For at stoppe dette og for at undersøge om han havde fået mere adgang en dette, så blev serveren taget af netttet 2 timer her til morgen.
Kunden der havde phpBB installationen er blevet underrettet og installationen er fjernet. Der skal dog lyde en opfordring til vores kunder om at de sørger for at holde deres software installationer opdateret med seneste sikkerhedsopdateringer, så disse situationer ikke opstår igen.