Tips og tricks

På denne side vil der med tiden komme tips og tricks som kan gøre livet lettere som kunde hos DevTeam Danmark.
Har du gode tips og tricks som du mener skal være på denne side så send det til os.

Opsæt spamfilter

Synes du at spamfilteret slipper for meget/lidt igennem så har du som bruger selv mulighed for at sætte dette.
Du kan gøre dette ved at logge ind i webmail klienten som kommer med confixx på http://admin.devteam.dk/poplogin/. Du skal bruge din email adresse til at logge ind med.
Under settings vil du nu kunne indstille hvor mange point en mail skal have før den bliver markeret som spam. Du kan også stille hvordan det skal markeres samt meget mere.
Er der nogle email adresser du helt vil spærre for, så kan det også gøres herinde.

Se udførlig statistik

Alle webhotel kunder har som standard adgang til udførlig web statistik via webalizer.
For at se statistikken så skal du blot gå ind på :
http://admin.devteam.dk/webalizer/web123
hvor web123 er dit eget brugernavn.
bruger du server2-server6, så erstat "admin" med server navnet som f.eks.
http://server4.devteam.dk/webalizer/web123

Du vil blive spurgt om brugernavn/password og her skal du bruge det samme som til ftp.

Indsæt kode bokse på siderne

Har du en side som omhandler noget programmeringsrelateret så har du ofte behov for at have en stump kode som skal vises frem på en let læselig måde.
Til dette har DevTeam Danmark udviklet et fundanemt Filter som er baseret på GeSHI(Generisk kode highlighter). Dette filter kan vise fine små syntax highlightede kodebokse for følgende sprog:

• Actionscript
  • ADA
  • Apache Log
  • AppleScript
  • ASM
  • ASP
  • Bash
  • C
  • C for Macs
  • C#
  • C++
  • CAD DCL
  • CadLisp
  • CSS
  • Delphi
  • DIV
  • DOS
  • Eiffel
  • FreeBasic
  • GML
  • HTML
  • Inno
  • Java
  • Javascript
  • Lisp
  • Lua
  • Microprocessor ASM
  • NSIS
  • Objective C
  • OCaml
  • OpenOffice BASIC
  • Oracle 8 SQL
  • Pascal
  • Perl
  • PHP
  • Python
  • Q(uick)BASIC
  • Ruby
  • Scheme
  • SDLBasic
  • Smarty
  • SQL
  • VB.NET
  • Visual BASIC
  • Visual Fox Pro
  • XML

Du kan downloade filteret her:
{http://www.devteam.dk/fundanemt/files/codeFilter.tar.gz}

For at bruge filteret sætter du blot følgende omkring din kode når du skriver den ind i dit tekst element:

[code lang=[SPROG] nl=[LINENO]]
din kode her
[/code]

Erstat [SPROG] med et af de listede sprog (uden [] omkring) og [LINENO] kan være enten normal, fancy eller none.
nl parameteren siger om du vil have linje nummerering eller ej.

her er et eksempel på output med linje nummerering slået til:

1. public static void main(String[] args){
  2. Jlabel label = new JLabel("dette er en labeltekst");
  3. // og en kommentar
  4. int a = 0;
  5. int b = 10;
  6. a = b*10;
  7. System.out.println("vaerdien af a er :"+a);
  8. }

Begreng chmod værdi

Har du problemer med at beregne hvilken værdi du skal bruge når du skal ændre rettigheder på filer via ftp, så kan boksene herunder nok hjælpe dig.

Permissions:

owner group other
read
write
execute